Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η πυξίδα στη σωστή της θέση...!!!



















Η δύναμη του πολιτισμού...

Ο πολιτισμός είναι "η γλώσσα που δε γνωρίζει σύνορα" και που "ενώνει τους ανθρώπους".Είναι ο θεμέλιος λίθος και το μέσο που γεφυρώνει τα άτομα με διαφορετικά ήθη και έθιμα.Ο πολιτισμός γίνεται παράγοντας κοινωνικής συνοχής,καλλιτεχνικής δραστηριότητας σε έκφραση σεβασμού προς όλες τις μορφές ζωής.

Ο πολιτισμός αποτελεί μία συνεκτική ιδέα,μία κεντρομόλο δύναμη,που έλκει τα άτομα στο να συσπειρωθούν και να αποτελέσουν ένα σύνολο με άρρηκτη συνοχή,ένα σύνολο συμπαγές και ισχυρό.Οι θεματοφύλακες της γνώσης,παίρνουνε μαζί τους πράγματα που αγαπούν-και ανάμεσα σε αυτά είναι ο πολιτισμός. 

Ο φόβος για μια κοινωνία που θα μας κάνει ανθρωπάκια και υποχείρια γίνεται δύναμη όταν έχουμε τη πυξίδα στη σωστή θέση,στη θέση της δημιουργίας.

Ο πολιτισμός είναι ένας πλάτανος που φυτρώνει σε μέρη όπου υπάρχει νερό,επιζητεί το φως του ήλιου και οι καρποί του τρέφουν,συντηρούν,προστατεύουν,τονώνουν,θεραπεύουν και εμπνέουν.

" Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς στη βία, του διαλόγου στο μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη".

Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος

Φωτεινή επιλογή της καλής φίλης, Νίκης Χαλκιά!
Ευχαριστώ πολύ,,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου